Mindjárt otthon, édes

Mindjárt otthon, édes

Egy kacsa egy napja a konyhában

2020. május 15. - édes pubikám

Soha nem mertem még kacsát elkészíteni a konyhában. Nagymamám csinálta mindig, fokhagymával és a tűzhelyen egy edényben. Megkérdeztem néhány rokonunkat, ők is így csinálják, itt falun ez a megszokott módszer. Arra emlékszem csak, hogy nagyon finom volt, de sokszor kiszáradt a hús.

Én az Internetet hívtam segítségül, hogy ihletet merítsek. Így lett egy finom kacsalevesünk és egy isteni kacsasült. Nagyon büszke voltam magamra, alább megosztom a tapasztalataimat is.

A leveshez a nyakat, a szárnyakat, a májat és a zúzát választottam ki. Nem terveztem sok főtt húst, itt az íze volt a lényeg. A húsokat hideg vízben feltettem főni pár perce, utána kimostam az edényt és újra hideg vízzel töltöttem fel, majd beleraktam a húst újra és hozzáadtam a fűszereket. Sót, borsot, köményt, pár gerezd fokhagymát. Egy kis ideig így főztem, majd jött a karikára vágott sárgarépa, fehérrépa, karalábé és egy burgonya. A legkisebb lángon főztem, nem kevergettem, csak jó idővel később néztem meg a húsokat, hogy már jók-e. Ekkor még tettem bele egy pici ételízesítőt, és pár párc múlva egy szép, aranysárga leves lett a végeredmény.

A sültet sütőben készítettem el. Kisebb darabokra vágtam a kacsát, majd bekentem egy olajos-fűszeres mártással. Étolaj, só, bors, fokhagyma, kakukkfű, tárkony került bele, de ez is szabadon variálható. Ezután zsírt tettem a tepsibe, belepakoltam a kacsa részeit és öntöttem rá vizet is. Lefedtem alufóliával és nagyjából két órát sült így, majd amikor már puha volt a hús, levettem a fóliát és rápirítottam még a sütőben, hogy a bőre is jól megsüljön.

Burgonyapürét és lilakáposztát kínáltam mellé. A káposztát zsíron kezdtem el főzni, lilahagymát dinszteltem alá, és többféle fűszer is került rá (kakukkfű, só, bors, majoranna). A hús omlósra sült, és mindenkinek nagyon ízlett, amiket készítettem. 

Hasznos ámde unásig ismételt tippek:

- A levest ne kevergesd, így lesz szép aranysárga.

- A kacsát alufólia alatt süsd, ha ezt sütőben teszed.

- Bátran próbálkozz a fűszerekkel, bár mondjuk nem hátrány, ha van hozzá érzéked.

- Az újdonság mindig más. Nem jobb, csak más.

 

 

 

Pimp my shake - eperturmix felturbózva

Egy nagyon egyszerű, ámde annál finomabb epres receptet osztanék meg most Veletek. Szuper akár reggelire, vagy uzsonnának. Tetszés szerint variálhatóak a mennyiségek. Én mindig imádtam a túrókrémet, a túrós desszerteket. Ez a kettő kombinációja.

Hozzávalók:

pár szem eper, vagy jó sok :)

25 dkg túró

2 dl tejföl

1 tojás

1 vaníliás cukor

édesítő/cukor, ha szükséges

Egyszerre beteszek mindent a turmixba és voilá, kész is!

A variációk száma végtelen. Ugyanúgy fogyaszthatják gyerekek, vagy aki épp diétázik, izmot épít, vagy bárki, aki csak nassolna valami egészségeset. 

img_1627.jpg

Nyelveket tanulni jó - 10 érv mellette

1. Sokkal tájékozottabb lehetsz, mivel a világsajtót is tudod olvasni. Nem csak a magyar oldalakról tudsz tájékozódni, így szélesebb lesz a látóköröd.

2. Idegennyelvű könyv sem akadály. Mindig van olyan, ami nem jelenik meg magyarul, vagy túl későn és már nem bírod kivárni.

3. Sokkal több barátod/ismerősöd lehet. Ha beszélsz nyelveket, több emberrel tudsz kommunikálni. 

4. Filmeket, sorozatokat tudsz nézni, és érted is, amik idegennyelvűek. Sok mű nem érkezik magyar fordításban.

5. Lehetsz segítőkész a turistákkal Magyarországon. Hidd el, nagyon hálásak tudnak lenni.

6. Bárhol dolgozhatsz, minden országban megállod a helyed, ha beszéled az adott ország nyelvét.

7. Érted a külföldi zeneszámokat. Kiskoromban azért hallgattam külföldi zenét, mert tetszett a dallama, de később már értettem is a szöveget.

8. Manapság még mindig különleges, ha több nyelvet is beszélsz. Előnyökhöz juttat az életben.

9. Átadni a tudásod az egyik legjobb dolog. Ha valaki Tőled tanul nyelvet, vagy csak veled gyakorol, az mindenkinek élmény.

10. Ha külföldön vagy/élsz és beszéled a nyelvet, több lehetőség nyílik meg előtted. A helyiek kedvesebbek és befogadóbbak, tisztelettel vegyes örömmel kommunikálnak majd veled.

Okmányirodai kalandok

Ebben az évben lejár az útlevelem és a személyi igazolványom is. Gondoltam akkor megcsináltatom időben, ne kelljen kapkodni. Mindkét ügyre foglaltam előre időpontot a kormányablakba. Csak két külön napra sikerült, és nem is ugyanoda, de nem baj, mindkettő közel van.

Az első időponton megjelentem február 14-én pénteken a VIII. kerületi Kormányablakban, egy percet sem kellett várnom, pedig nagyon sokan ültek ott. Az útlevelem cseréje volt az aznapi ügy, ám amikor az ügyintéző elkérte a személyim megjegyezte, hogy ez is le fog járni, megcsináljuk-e esetleg most. Mondta, hogy húzzak egy másik sorszámot is és üljek is vissza azonnal, megoldjuk mindkettőt. A fénykép is gyorsan elkészült. Kártyával kifizettem, megkaptam a papírokat és azt mondták 2-3 hét mire elkészül. Amint kész, sms-ben értesítenek majd, a hölgy azt mondta, nyugodtan megvárhatom mindkettőt és majd egyszerre jövök be a két okmányért.

Hazaérve lemondtam a másik foglalt időpontot, ha esetleg másnak pont az kellene :). Hétfőn délben már jött is az sms, hogy elkészült az útlevelem. Egy munkanap alatt! Gondoltam be is megyek érte, mert a személyinek biztos több idő kell. De nem volt időm hétközben, és milyen jól tettem! Péntekre elkészült az új személyi igazolványom is. Így egy héten belül meglett mindkét okmányom. 

Az ügyintéző hölgy előtt le a kalappal, hogy ilyen jóindulatú volt és felajánlotta csináljuk meg a másikat is. 

A nyomda előtt is le a kalappal, hogy ilyen gyorsan elkészült, pedig nem kértem gyorsított eljárást.

Általában csak a rosszat hallani, ezért gondoltam leírom a pozitív tapasztalatot is. Még több ilyen ember kellene, aki a jóindulatával és segítőkészségével szebbé varázsolja a mindennapokat.

 

CodeBerry vélemény - programozni tanulok

Már megint mindent akarok egyszerre. Mindenfélét tanulni. Hiszem, hogy ez sikerül is. Mostanában nagyon sokat levelezek a nagynénémmel. Nálunk a család nőtagjai nagyon hasonlítanak egymásra. A humorunk elég egyedi, de minden női családtagnak ugyanolyan. Jól megértjük egymást. A nagynéném jelenleg Kínában él, Pekingben tanít az egyetemen. Ő szokott mindig új és izgalmas ötleteket, híreket megosztani velem. Múltkor egy kedves kis játékot küldött át, ahol a szavak jelentését kellett összepárosítani és így egy könykiadó vásárlási utalványát lehet megnyerni. Nemrég pedig azt mesélte milyen jó ingyenes tanfolyamok vannak a különböző oldalakon, amiket on-line lehet elvégezni. Az egyik a CodeBerry programozóiskola. Erre az oldalra küldött a Google a találatok alapján: https://codeberryschool.com/hu/ "CodeBerry Programozóiskola - programozás tanfolyam online".

Mivel ez ismét egy új téma számomra, gondoltam egy bejegyzésbe öntöm a gondolataimat erről az egész programozás témáról és megosztom a CodeBerry tapasztalataimat.

Soha nem gondoltam volna, hogy ez engem érdekel, vagy hogy egyáltalán az első lecke után lesz kedvem és kitartásom tovább folytatni. De a feladatok olyan egyszerűek és könnyen érthetőek voltak, hogy csak úgy repült az idő. Már több, mint 30 leckén vagyok túl. Ezek csak rövid leckék, szinte mindegyikben csak pár mondat van, egy témát dolgoz fel. Mivel végére értem az ingyenes leckéknek, így előfizettem 30 napra. Így hozzáférésem van az összes tananyaghoz, vannak chatcsoportok, ahol meg lehet beszélni a tapasztalatokat, hibákat átrágni, újdonságokról vitatkozni.

A leckékkel gyorsan lehet haladni, mivel érdekesek. Mindig kapunk segítséget, például különböző oldalak linkjeit, ahol ellenőrizni is tudjuk az elkészült munkát. Van egy virtuális mentor is, aki segít, ha bármiben elakadok.

Nagyon szeretek nyelvet tanulni, erre is úgy gondolok, mint egy új idegennyelvre. Azt olvastam régen, hogy nagyon kell hozzá a matematika. Nem voltam osztályelső matekból, de azért jól ment. Mindig kell az új kihívás. Olyan ez most, mint az előző bejegyzésben említett légtorna karika (aerial hoop). Ez az agyamnak jelent kihívást, illetve önbizalmat ad, ha sikerül egy kódolás. Egyre többet olvasok a témában, sokszor karriertörténeteket, hogyan lett bölcsészből programozó. Nagyra tartom őket a kitartásukért, óriási lelkesedés árad minden szavukból. Főleg női sztorikat olvasok, azok izgalmasabbak :). Ígérem, hogy később is beszámolok az én fejlődésemről. 

Tíz ötlet, ha nem csak a "menő" helyekre utaznál

Gyerekkoromtól kezdve nagyon sokat utazok. Családdal is, barátokkal is, sőt az iskolámnak köszönhetően külföldi csereprogramokban is részt vettünk. Íme egy tízes lista azokról a helyekről, amik a mai napig élénken élnek az emlékezetemben.

1. Bodensdorf (Ausztria)

A legjobb barátnőm itt él. Azt hiszem, nagyon körültekintően választott lakóhelyet, mert ez a falu csodálatos. Az Ossiacher-tó partján fekszik. Minden reggel futni jártam, a tó mellett végig van egy sétány és bicikliút is. Egyik oldalon a tó, másik oldalon a hegyek ölelik körül a települést. Lehet kirándulni a majomparkba, vízeséshez, várba, és mivel az osztrák-olasz-szlovén hármas határon fekszik, akár a szomszéd országokba is.

2. San Marino

Riccione-ban nyaraltunk, és ahhoz közel esik San Marino, így megejtettünk egy kirándulást ide. Nagyon különleges hangulata van ennek a miniállamnak, láttuk a testőrséget is, megcsodáltuk a szép épületeket, de  a kirándulás pár óra alatt véget is ért.

3. Abu-Dzabi (Egyesült Arab Emírségek)

A Zájed sejk mecset az egyik legszebb épület, amit valaha láttam. Nem kellenek különleges fények vagy beállítások, hogy jól sikerüljön egy fénykép. Egyedülálló minták, szőnyegek, csillár - minden gyönyörű. Az Emirates Palace egy építészeti remekmű, érdemes megnézni, ha csak kívülről is. Egy délutáni séta a Corniche tengerparti sétányon felejthetetlen.

4. Palawan (Fülöp-szigetek)

A tenger kristálytiszta, a homok fehér, szuper hely pihenésre és az aktív kikapcsolódásra is. Akár még tengeri teknőssel is találkozhatunk a merülés alatt. Isteni finom halételek, tenger gyümölcsei és különleges gyümölcsök minden mennyiségben. Egy más kultúra, nekünk minden érdekes volt. Láttunk börtönt, krokodilfarmot, magánszigetet, kajakoztunk, föld alatti folyóhoz kirándultunk, hajóztunk és nagyon jól éreztük magunkat.

5. Kuala Lumpur (Malajzia)

Ebből a városból sok helyre el lehet jutni repülővel, de maga a hely is megér pár napot. A Petronas-ikertornyokat érdemes megnézni a városban, illetve a Batu-barlangokat a városon kívül. 

6. Egyiptom

Csak a semmittevés. Így jellemeznék egy egyiptomi nyaralást/telelést. Tökéletes hely a pihenésre, csak a Gízai piramisok a kihagyhatatlan program. De az valóban az. Monumentális építészeti csodák egy letűnt korból. Az ellátás mindenhol szuper, szerintem nincs is olyan aki nem all-inclusive-ot választ. Ez a legkényelmesebb.

7. Moszkva (Oroszország)

Az egyik legtisztább város. Minden utcában van valamilyen csodálnivaló épület, szobor, egy kis részlet. A Kreml, a Vörös-tér, Lenin mauzóleuma, a Vaszilij Blazsennij székesegyház, a Tretyakov Képtár, mind megéri az időt, amit rászánunk. Kóstoljuk meg az orosz ételeket is, izgalmas ízekre lelhetünk. Mindenféleképp utazzunk a metróvalés nézelődjünk. Szálljunk le annyi állomáson, amennyin csak lehet, és készítsük elő a fényképezőnket!

8. Madrid (Spanyolország)

Már írtam itt a blogon Madridról és a gasztronómiáról. A mai napig a számban érzem azokat az ízeket. Hallom a közönség éljenzését a bikaviadalon. Hallom a Real Madrid szurkolók gólörömét. Magam előtt látom a Mercado de San Miguel forgatagát. Gyönyörű város, akár egy életre is ezt választanám. 

9. Szkopje (Észak-Macedónia)

Az egyik Szilvesztert töltöttük ott. Az állatkert az év utolsó napján ingyenes. Az emberek határtalanul kedvesek és segítőkészek. Sok helyen beszélnek angolul, így könnyű eligazodni. Az árszínvonal alacsony, nagyon jó hoteleket és éttermeket lehet kipróbálni szuper áron. A város tele van szobrokkal, itt született Teréz anya is, illetve felhúztak egy holokauszt múzeumot is. Megnéztük az erődöt, a bazárt és a hidakat, és ismét csak a sok szobrot emelném ki. Teli velük a város.

10. Stavanger (Norvégia)

Még szerencse, hogy megy ide repülő. Nagyon kellemes élmény volt ez az út. Csak pár napot töltöttünk itt, de feltöltődve érkeztünk haza. Ennyit még sosem sétáltunk egy kirándulás alatt. Novemberben voltunk, szeles és esős volt az időjárás, így nem tudtunk kirándulni a városon kívülre, de azért egy hajótúrát megszerveztünk magunknak a fjordok közé. Egyszerűen csodálatos, lélegzetelállító, nem tudom szavakba önteni. A világ végén is jártunk, én biztos vagyok benne, hogy a Kardok a sziklában emlékmű már ott van. Az a hangulat felejthetetlen. Az óváros aranyos, az olajmúzeum izgalmas, a város hangulata magával ragadó.

Mert magasban a legjobb... feltéve, ha nincs tériszonyod

Légtornás-karikás élménybeszámoló

Hónapok óta készülök ennek a bejegyzésnek a megírására. Amikor elkezdtem karikázni, tudtam, hogy erről írni akarok. Írni akarok a sportértékéről és a pszichológiai előnyeiről. 

Egy ipartelepen dolgozom és itt az egyik épületben nyílt egy női mozgásstúdió. Megnéztem az órarendet, és az aerial hoop (légkarika) volt az egyetlen óra, amilyet még nem próbáltam eddigi életemben. Megnéztem pár képet, elolvastam néhány cikket és máris megjött a kedvem, hogy kipróbáljam. De azzal nem számoltam, hogy a karika magasan van. Pont annyira magasan, hogy az én tériszonyom az első felülésnél előjött. Minden órán ezzel küzdök. Vannak jobb és vannak rosszabb pillanatok. Ami ment az egyik órán, az nem biztos, hogy megy a következőn is. Az a gyakorlat, ami másoknak két másodperc alatt kivitelezhető, nekem még mindig nem megy. Sokszor előfordul, hogy én csak félig csinálok meg valamit. Félig mászok fel, csak az egyik lábamat akasztom, csak az egyik kezemet engedem el. Félek. Félek a magasságtól. Nem tudok bízni. Nem tudok bízni magamban, hogy menni fog. Egyke gyerekként engem mindig féltettek. Így alakult ki, hogy féltem magamat. De a karika óra a legjobb dolog, ahogyan ezen segíteni lehet. Élvezetes, játékos, és szuper edzőnk van, aki maximálisan türelmes, és minden apró mozdulatnak nagyon örül, ami eddig még nem sikerült. 

Az órát egy általános bemelegítéssel kezdjük. Ezután a karikán melegítünk be, bicskából felüléssel és különböző nyújtógyakorlatokkal. Ezután következnek az új gyakorlatok. Az edző mindent bemutat, majd amikor már a karikán vagyunk, lentről instruál minket. A feljutást is többféleképpen lehet megoldani, kinek mi a szimpatikus. Az óra végére annyira elfáradunk és örülünk, ha valahogy feljutunk. Nagyon igénybe veszi a hát-, és a karizmokat. Az első pár gyakorlat után már begörcsöl az alkarom, át kell mozgatnom mindig. A karika textillel van bevonva, de még így is csúszik, főleg amikor egy nehezebb gyakorlat miatt jobban izgulok. Magnéziát használok, tökéletes ilyenkor. De a tenyeremen lévő vízhólyagokat, bőrkeményedést, illetve a lila térdhajlatot sehogyan sem tudom elkerülni :). De nem is bánom. Olyan erőt ad, annyira feldobja a napot, hogy mindent megér.

Olyan még nem volt, hogy nem akartam menni. Ám olyan igen, hogy óra után fel akartam adni a további órákat. Mert tudtam, hogy így nem tudok továbbhaladni, szintet lépni, ha félek a magasban, mert ez hátráltat a gyakorlatok kivitelezésében. Tudtam, hogy lépnem kell. A magassághoz is hozzá lehet szokni. Csak így lehet kezelni ezt a félelmet. Így tudatosan, óráról-órára kezdtem egyre többet csinálni. Egyre magasabbra merészkedni. Le kellett győznöm azt is, hogy irigyen nézzem az edzőtársaimat, hogy ők merészebbek és bármilyen pózt megcsinálnak a karikán. Nem is irigység volt ez, mert örültem nekik, hanem a saját magam sajnálása, hogy ez nekem nem megy. Annyira aranyosak, ők is tudják már, hogy milyen nagy dolog nekem, ha a magasban csinálok valamit, így mindig bátorítanak és velem örülnek. 

Az inverz pózokkal ugyanígy vagyok. Gyerekkoromban még ment a kézenállás és a fejenállás, de most már nem. Felnőttként megijedek, ha fordítva van a fejem, egyetlen kivétel van, a híd gyakorlat. Azt imádom. De talán azért, mert ott a lábam és a kezem is a talajon van. A karikán is sok gyakorlatnál fejjel lefelé kell lógni, és csak a lábam tart meg. Ilyen gyakorlatoknál nem mindig merem elengedni a kezem. Nagyon számít az egyensúlyérzék is. Ez is fejleszthető, és ha koncentrálunk, sikerülni is fog. 

Tudom, sokan azt gondolják, hogy miért is csinálom ezt tovább, ha ennyi negatív érzéssel jár. De én szeretném ezeket leküzdeni, mert az életemre is hatással vannak. Szeretem a kihívásokat. Nem fogom feladni, mert minden egyes órán van sikerélményem és látszik a fejlődés. Az izomláz elkerülhetetlen és így a test is formálódik.

Találj olyan elfoglaltságot, ami kihívás (mint a squash is nekem), és ne add fel! 

Ui.: a kép a halloweeni órán készült

 

img_1001.png

 

Én és a veséim

Hétvégén disznóvágáson voltunk vidéken. Nálunk is volt régebben minden évben, de mióta nem élnek a nagyszüleim, már nem tartunk. De nagyon szeretem, a munkát és a hangulatot is. Megláttam a veséket a tányérban, és felajánlottam, ha senki nem kéri, mi szívesen elhozzuk és elkészítem. Mindig a nagymama szokta megsütni maguknak otthon, de azt mondta jószívvel nekem adja. Ellátott jótanácsokkal is az elkészítésére vonatkozóan. Másnap kivettem a hűtőből a velővel együtt, és az alábbi finomságot tálaltam fel. A recept pofonegyszerű, maga az előkészület a komplikáltabb. A veséket és a velőt meg kell tisztítani, különben ehetetlen lesz. Kettévágtam és a belső, lilás részeket kivágtam, így maradt a külső, barna rész. Forró vízben többször átmostam, majd a végén még egyszer hidegben. Amikor már nem jön belőle vér, akkor jó. Két veséből nem sok marad, de két főre pont elegendő. A velőről lehúztam a még rajta maradt hártyás részeket, majd megmostam és kisebb darabokra szedtem. A hagymát szalonnakockákkal megdinszteltem, majd rátettem a csíkokra vágott vesét, pár kocka paradicsomot, majorannát, borsot és a pirospaprikát. Nagyjából 15 percig sütöttem, egy kis vízzel felöntve, amit ha elfőtt, mehet rá a velő is. 4-5 percig összesütöttem vele, és a legvégén megsóztam. Kenyérrel és uborkával tálaltam. Tökéletes lett, az íze és az állaga is. Ha bárkinek az útjába akad egy vese és velő, ne hagyja ki ezt a különlegességet. Én most készítettem először, kicsit izgultam, de ment minden, mint a karikacsapás.

Gyors édesburgonya receptek

Nagyon megszerettem az édesburgonyát. Könnyű vele dolgozni és finom az íze. Már a sonka-kolbász-szalonna mellé is azt sütöttem a sütőben a normál krumpli helyett. Van két kedvenc receptem, azokat osztom meg most Veletek.

Mindkettő egytálételnek mondható, bár az egyik tartalmaz húst, a másik nem, de így is laktató.

Édesburgonya zöldségekkel tepsiben sütve

Az édesburgonyát megpucolom, kisebb kockákra vágom, beleteszem egy nejlonzacskóba. Dobok mellé csíkokra vágott lilahagymát, fokhagymagerezdeket, félbevágott koktélparadicsomot, paprikát és zöldfűszereket. Olyat tegyél rá, amit szeretsz. Én szívesen használom a bazsalikomot, az oregánót, a petrezselymet például. Öntök rá egy kis olívaolajat majd az egészet összerázom a zacskóban. Így mindenhová jut az olajból és a fűszerekből. A keveréket kiöntöm egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd betolom a sütőbe. Kb 200 fokon sütöm, nagyjából 20 percig. Amikor kiveszem, kitálalom tányérokra és aprítok rá egy kis camembert sajtot. A sajt kicsit ráolvad és már kész is!

img_0470.jpg

 

Rakott édesburgonya bulgurral

Az édesburgonyát megpucolom, körszeletekre vágom és beleteszem egy olívaolajjal kikent hőálló tálba. Darált húst hagymán megpirítok, fűszerezem (só, bors, zöldfűszerek). Ezalatt bulgurt főzök. A darált hús felét rákanalazom a burgonyára, majd rá a bulgurt és egy újabb darált hús réteg következik. Befedem édesburgonya szeletekkel és a sütőben kb 20 perc alatt megsütöm. Savanyúsággal ettük, nagyon finom és szaftos lett.

6cc3b588-0da7-4f7e-9ea3-a57be7a84a49.JPG

 

Nemrégiben hozzájutottam háromféle édesburgonyához, mindhárom különböző színű: narancssárga, világos bézs és lila. Mind nagyon finom, nekem közel ugyanolyan ízük is van. B2, B6, C és D vitamint valamint vasat tartalmaz az édesburgonya. Jó hatással van az emésztésre, csökkenti a gyulladást és szinten tartja a vércukrot. Alacsony a zsír-, és a koleszterintartalma is.

Gyorsan és könnyen elkészül belőle bármilyen étel, meleg szívvel ajánlom mindenkinek.

 

 

Passzív flörtölés

Most egy barátnőm történetét írom le, akivel óriási nevetésbe fulladt egy amúgy szomorúnak mondható történet, amit elmesélt.

Többnyire mindenkinek van rossz szokása.

Jelen esetben ez a szokás, ahogy a fiú nevezte, a flörtölés. Azt mondta, hogy az, hogy más lányokkal is kontaktál, az egy rossz szokás. Mondtam a barátnőmnek, hogy akkor ez olyan mint a dohányzás? Akkor te pedig passzívan flörtölsz. Innen eredt ez a kifejezés, amit alkottam. 

Miután lebukott a srác, az első magyarázat az volt, hogy azért csinálja, mert mások is csinálják. Hogy ha netalántán a párja megcsalja, ne ő legyen a palimadár a végén. Hanem elégedetten mosolyog majd, hogy na jól van, ő is ezt csinálta, én is, így kvittek vagyunk? Fura gondolkodás, mondhatnánk gyerekes. De a gyerek ezt önkéntelenül gondolja így. Viszont egy felnőtt mire hivatkozik? Nem az életkor adja a felnőttséget, hanem a gondolkodás érettsége.

Később a második magyarázat volt az, hogy ez egy rossz szokás. Amire a barátnőm világított rá, hogy ezt abba kell hagyni. Mert nem normális viselkedés. Szóval a fiú most hálás. Talán változtatni is fog. Szuper, ha valaki felismeri illetve beismeri rossz szokásait, tulajdonságait. Még jobb, ha változtat is rajta.

A férfi hiú. Nem vallja be általában, ha hibázik. De ha valóban szereti az illetőt, biztosan azon lesz, hogy valahogy helyrehozza. Mindenki más módon, sokan azon, amit láttak otthon. Nem biztos, hogy az jó út. De ezt egy ember dönti el, hogy neki így jó-e. Mégpedig az, akit megbántottak.

 

süti beállítások módosítása