Mindjárt otthon, édes

Mindjárt otthon, édes

Gyors édesburgonya receptek

2019. november 12. - édes pubikám

Nagyon megszerettem az édesburgonyát. Könnyű vele dolgozni és finom az íze. Már a sonka-kolbász-szalonna mellé is azt sütöttem a sütőben a normál krumpli helyett. Van két kedvenc receptem, azokat osztom meg most Veletek.

Mindkettő egytálételnek mondható, bár az egyik tartalmaz húst, a másik nem, de így is laktató.

Édesburgonya zöldségekkel tepsiben sütve

Az édesburgonyát megpucolom, kisebb kockákra vágom, beleteszem egy nejlonzacskóba. Dobok mellé csíkokra vágott lilahagymát, fokhagymagerezdeket, félbevágott koktélparadicsomot, paprikát és zöldfűszereket. Olyat tegyél rá, amit szeretsz. Én szívesen használom a bazsalikomot, az oregánót, a petrezselymet például. Öntök rá egy kis olívaolajat majd az egészet összerázom a zacskóban. Így mindenhová jut az olajból és a fűszerekből. A keveréket kiöntöm egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd betolom a sütőbe. Kb 200 fokon sütöm, nagyjából 20 percig. Amikor kiveszem, kitálalom tányérokra és aprítok rá egy kis camembert sajtot. A sajt kicsit ráolvad és már kész is!

img_0470.jpg

 

Rakott édesburgonya bulgurral

Az édesburgonyát megpucolom, körszeletekre vágom és beleteszem egy olívaolajjal kikent hőálló tálba. Darált húst hagymán megpirítok, fűszerezem (só, bors, zöldfűszerek). Ezalatt bulgurt főzök. A darált hús felét rákanalazom a burgonyára, majd rá a bulgurt és egy újabb darált hús réteg következik. Befedem édesburgonya szeletekkel és a sütőben kb 20 perc alatt megsütöm. Savanyúsággal ettük, nagyon finom és szaftos lett.

6cc3b588-0da7-4f7e-9ea3-a57be7a84a49.JPG

 

Nemrégiben hozzájutottam háromféle édesburgonyához, mindhárom különböző színű: narancssárga, világos bézs és lila. Mind nagyon finom, nekem közel ugyanolyan ízük is van. B2, B6, C és D vitamint valamint vasat tartalmaz az édesburgonya. Jó hatással van az emésztésre, csökkenti a gyulladást és szinten tartja a vércukrot. Alacsony a zsír-, és a koleszterintartalma is.

Gyorsan és könnyen elkészül belőle bármilyen étel, meleg szívvel ajánlom mindenkinek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aztcsinalszamitakarsz.blog.hu/api/trackback/id/tr4515292196

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása