Mindjárt otthon, édes

Mindjárt otthon, édes

Egy kis kriptotéma

2019. július 03. - édes pubikám

Nálunk mindennapos téma a kriptovaluták állása. Mindennap megy egy-egy sms azzal a szöveggel, hogy "úúú láttad a bitcoint, vagy dgtx-et" stb. Na nem ezért, mert annyira értünk hozzá, egyszerűen csak érdekel minket a téma. Tavaly márciusban szerettünk volna elmenni egy előadásra, de nem sikerült. Azóta is bánjuk.

Akkor még nem igazán tudtuk, hogy mik ezek, hogyan hozhatnak pénzt. Azóta elvégeztem egy on-line tanfolyamot, jó sok leckéből állt és több hónapig tartott, de még ez sem elég, hogy milliókat fektessünk be. Azóta is voltak előadások kezdőknek,de sajnos úgy jött össze, hogy lemaradtunk mindig. Így még keressük az alkalmat, hogy tudásunkat bővíthessük. Sokkal többet ér egy előadás, mint amikor egy cikket olvasol. Számomra még mindig maradtak kérdések, lehet megpróbálok bejutni a szerkesztőségbe egy kis továbbképzésre. 

Én a crypto.com alkalmazást használom. Az elején még csak 5-6 valutából tudtam választani, most már tízen felül van a számuk. Egyelőre csak áll benne a pénz, kivárásra játszom :) Így is sok kérdés merül fel, amire valószínű csak tapasztalatból fogom megszerezni az információt. Mint például hogyan jutok a pénzemhez, milyen feltételekkel váltom vissza euróra. 

Felmerül az adózás kérdése, mivel ez jövedelem. Természetesen ha nem veszem ki, csak forgatom, nem kell adózni. Nincs még általános szabályozás Magyarországon, nem is tudjuk mikor lesz. Vannak irányelvek, de azt gondolom még a NAV is meglepődne ha valaki ezt leadózná :) Mivel még nem túl elterjedtek ezek a kriptovaluták, így nehéz velük fizetni, adományozni, stb. Bizonyos országokban, ahol már a piac részei, konkrét törvények vonatkoznak rájuk.

Nem sok embert ismerek, aki hozzá tudna szólni a témához. Engem minden érdekel, ezért is kezdtem el nézegetni. Nagyon érdekes téma, mindig olvasom a fórumokat is. De a bátorságnak még híján vagyok, ezért nem ugrok bele egy nagyobb befektetésbe. Azt gondolom, hogy ettől többet kell tudni a kriptovalutákról, ahhoz hogy nagyobb összeggel szálljunk be. Mindig képben kell lenni, figyelni a mozgásokat, olvasni a témáról. Ez elengedhetetlen, hogy jól menjen a kereskedés. Nagyon sok információt tanultam már, de itt folyamatosan friss tudás szükséges, azonnal reagálni kell a történésekre. Kivéve ha valaki befektet és vár. Ez a taktika is jövedelmező lehet, egy új kriptovalutánál sokan megvárják mit hoz a jövő. Nagy pénzeket lehet így is kaszálni, de ez inkább szerencse kérdése is. A másik módszer, amikor mindig figyeled a változásokat, grafikonokat tanulmányozol, eladsz majd veszel adott pillanatban, amikor a legjobb. Ehhez hozzáértőnek kell lenned, átlátni az összefüggéseket. 

Olyan szuper lenne, ha lenne egy segélyvonal, ahol fel lehetne tenni a kérdéseket ezekkel kapcsolatban :)

Nagyon sok sztorit lehet olvasni arról, hogy ki mibe és hogyan és mikor szállt be, majd mekkorát bukott vagy éppen nyert. Az év egyik mozipremierje is a Crypto, amit már nagyon várok. Bár nem tudom Magyarországon mikor vetítik majd, ha egyáltalán mozikba kerül. A trailer alapján valóban akciófilm, Kurt Russell-lel a főszerepben. Bízom benne, hogy tudást is nyújt a szórakozáson kívül.

Ez egy új és érdekes terület, kíváncsian várom a fejleményeket. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://aztcsinalszamitakarsz.blog.hu/api/trackback/id/tr6614920354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karfiol 2019.07.03. 21:50:54

Adózni úgy kell belőle itthon, mint a tőzsdei nyereség után.
www.bitcoinbazis.hu/kriptopenzek-adozasa-2019-ben-magyarorszagon/

édes pubikám 2019.07.04. 12:13:52

@Karfiol: Igen, ez egy jó kiindulási pont, én is olvastam.
süti beállítások módosítása