Mindjárt otthon, édes

Mindjárt otthon, édes

CodeBerry vélemény - programozni tanulok

2020. február 06. - édes pubikám

Már megint mindent akarok egyszerre. Mindenfélét tanulni. Hiszem, hogy ez sikerül is. Mostanában nagyon sokat levelezek a nagynénémmel. Nálunk a család nőtagjai nagyon hasonlítanak egymásra. A humorunk elég egyedi, de minden női családtagnak ugyanolyan. Jól megértjük egymást. A nagynéném jelenleg Kínában él, Pekingben tanít az egyetemen. Ő szokott mindig új és izgalmas ötleteket, híreket megosztani velem. Múltkor egy kedves kis játékot küldött át, ahol a szavak jelentését kellett összepárosítani és így egy könykiadó vásárlási utalványát lehet megnyerni. Nemrég pedig azt mesélte milyen jó ingyenes tanfolyamok vannak a különböző oldalakon, amiket on-line lehet elvégezni. Az egyik a CodeBerry programozóiskola. Erre az oldalra küldött a Google a találatok alapján: https://codeberryschool.com/hu/ "CodeBerry Programozóiskola - programozás tanfolyam online".

Mivel ez ismét egy új téma számomra, gondoltam egy bejegyzésbe öntöm a gondolataimat erről az egész programozás témáról és megosztom a CodeBerry tapasztalataimat.

Soha nem gondoltam volna, hogy ez engem érdekel, vagy hogy egyáltalán az első lecke után lesz kedvem és kitartásom tovább folytatni. De a feladatok olyan egyszerűek és könnyen érthetőek voltak, hogy csak úgy repült az idő. Már több, mint 30 leckén vagyok túl. Ezek csak rövid leckék, szinte mindegyikben csak pár mondat van, egy témát dolgoz fel. Mivel végére értem az ingyenes leckéknek, így előfizettem 30 napra. Így hozzáférésem van az összes tananyaghoz, vannak chatcsoportok, ahol meg lehet beszélni a tapasztalatokat, hibákat átrágni, újdonságokról vitatkozni.

A leckékkel gyorsan lehet haladni, mivel érdekesek. Mindig kapunk segítséget, például különböző oldalak linkjeit, ahol ellenőrizni is tudjuk az elkészült munkát. Van egy virtuális mentor is, aki segít, ha bármiben elakadok.

Nagyon szeretek nyelvet tanulni, erre is úgy gondolok, mint egy új idegennyelvre. Azt olvastam régen, hogy nagyon kell hozzá a matematika. Nem voltam osztályelső matekból, de azért jól ment. Mindig kell az új kihívás. Olyan ez most, mint az előző bejegyzésben említett légtorna karika (aerial hoop). Ez az agyamnak jelent kihívást, illetve önbizalmat ad, ha sikerül egy kódolás. Egyre többet olvasok a témában, sokszor karriertörténeteket, hogyan lett bölcsészből programozó. Nagyra tartom őket a kitartásukért, óriási lelkesedés árad minden szavukból. Főleg női sztorikat olvasok, azok izgalmasabbak :). Ígérem, hogy később is beszámolok az én fejlődésemről. 

A bejegyzés trackback címe:

https://aztcsinalszamitakarsz.blog.hu/api/trackback/id/tr3615461788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása